Kategorier
IT

Programvara – köp av rätt återförsäljare

Dags att köpa programvara? Att välja rätt programvara är inte helt enkelt. Många väljer för stora lösningar i förhållande till vad man behöver – detta medan andra gör precis det motsatta. Vi tänkte här nedan rada upp några viktiga punkter gällande programvara och därigenom förhoppningsvis underlätta för dig. Att köpa programvara ska vara enkelt!

  • Hitta rätt programvara. Tillbaka till ruta ett? Inte direkt. Det vi menar här är att alla har olika behov. Ett företag har helt andra behov än vad du som privatperson har. Att identifiera dessa behov och se till att de blir tillfredsställda är det viktigaste. Genom att välja en trygg leverantör och välja att köpa programvara via en seriös återförsäljare så ges du en bättre möjlighet till ett bra köp. Det innebär att återförsäljaren ska ha tid för dig, lyssna in på dina behov och presentera en lösning som är bra för just dig – inte den dyraste programvara som finns på marknaden.
  • Rätt programvara – till rätt pris. Du vill inte betala för mycket, eller hur? Har du hittar rätt billig programvara så har du möjlighet att använda nätet för att hitta bästa möjliga pris för denna. Ta dig tid att jämföra – det kan göra en enorm skillnad för plånboken.
  • Tänk långsiktigt. Ditt köp av programvara bör även ske med en tanke på framtiden. Hur kommer ditt företag att utvecklas och vad kan ni tänkas behöva om några år. Det går alltid att göra vissa tillägg och addera nya funktioner, men att tänka långsiktigt är aldrig en dum idé. Genom detta slipper ni ta en ny investering bara om några år och i takt med att er verksamhet växer. Samma tanke kan du som privatperson ha. Vad kan du tänkas behöva om ett år?